Samenwerken bij het Medizijn

Gezondheidscentrum het Medizijn

Sinds oktober 2021 ben ik onderdeel van het Medizijn. Een nieuw gezondheidscentrum in hartje Utrecht. Waarbij wetenschap en complementaire zorg de handen ineen slaan. Met verschillende expertises onder 1 dak bieden we voor ieder een bijpassende aanpak. In verbinding met mijn collega samenwerkers kan ik mensen nog meer in beweging krijgen, dat is waar ik het voor doe! 

Heb je vragen? Laat het me weten 

Coach_Utrecht_Medizijn

Wanneer en hoe?

Elke maandagavond van 16.30-21.00 uur en dinsdagochtend van 08.00-12.30 uur ben ik te vinden op de Weerdsingel OZ nr 8. Je komt binnen in de woonkamer, waar je plaats mag nemen. Als je aan de beurt bent kom ik je ophalen. Meer over mijn werkwijze lees je hier. Als je graag kennis wil maken met één van mijn collega’s daar, dan introduceer ik je graag. 

Long Covid traject - Pilot

In het Medizijn bundelen we onze krachten om mensen met langdurige Covid klachten te ondersteunen. We herkennen bepaalde stress-klachten zoals je die ervaart bij burn-outs. Als één van de samenwerkingspartners kan ik je vanuit mijn expertise ondersteuning bieden bij het ervaren van meer ontspanning, een energieboost geven of je helpen bij het accepteren van je klachten. Zodat je al je energie kunt richten op je herstel.

We starten op korte termijn met een pilot, mocht je vragen hebben of willen deelnemen aan de pilot stuur me een berichtje. 

Ontspanning_coaching

Resultaat van mijn coaching:

Ontspanning
Een behandeling brengt je dichter bij je gevoel
Dichter bij je gevoel
Een behandeling geeft je nieuwe inzichten
Meer inzicht in jezelf
Een behandeling draagt bij aan herstel
Herstel

Je lichaam geeft een signaal

Wist je dat je lichaam je signalen geeft van wat wel en niet goed is voor jezelf? In de huidige maatschappij hebben we veel aandacht voor onze cognities, die zijn sterk ontwikkeld. Dat brengt ons dan ook ver. Regelmatig overstemt ons denken de signalen van het lichaam. Het is heel fijn om deze signalen op te gaan merken. Met lichaamsgerichte coaching word je je bewuster van je lijf. 

"Ratio en lichaam wisselen pas informatie uit als ze met elkaar in verbinding staan."

Els van Steijn
Coach en Auteur van ‘De Fontein’

Wat anderen zeggen

Meest gestelde vragen

Vooraf vraag ik je een vragenlijst in te vullen. Daarna gaan we uitgebreid in op jouw achtergrond én hebben we ook tijd voor een behandeling. Aan het eind van de afspraak bepalen we samen of een vervolgafspraak gewenst is. 

De Energizer is een losstaande afspraak, die je boekt als je toe bent aan een moment voor jezelf. Natuurlijk mag je ook een tweede of volgende keer komen.
Heb je een groter vraagstuk of loop je al langer met klachten rond dan past de Deepdive wat beter. In deze afspraak is er meer tijd om een thema uit te diepen. Ook de Deepdive kun je als losstaande afspraak boeken, maar de ervaring leert dat er vaak behoefte is aan een vervolg. We bepalen samen hoeveel afspraken je wil op basis van wat ik denk dat je nodig hebt. Het gemiddelde ligt rond de 5 afspraken. 

De allereerste afspraak duurt 1,5 uur. Zodat we uitgebreid in kunnen gaan op jouw achtergrond en hoe ik je kan helpen. Door dat we 1,5 uur hebben is er ook tijd om meteen aan de slag te gaan. Zo kan je ook bepalen of deze behandeling goed bij je past. 

Voor een vervolg kun je kiezen uit een Energizer of een Deepdive. De Energizer afspraak duurt 60 minuten, de Deepdive duurt 90 minuten.

  • Je ervaart meer rust en ontspanning waardoor je beter slaapt, lager in je ademhaling en relaxter in je vel zit
  • Soms heb je meer dorst, drink sowieso extra water om alle afvalstoffen af te voeren.
  • Het kan zijn dat je klachten tijdelijk iets verergeren. Je kunt bijvoorbeeld iets emotioneler zijn, je wat vermoeider voelen of wat meer pijn ervaren. Dat komt omdat de behandeling iets in beweging zet. Dit effect ebt na een paar dagen vanzelf weer weg.
  • Na de sessie is het aan te raden nog wat tijd voor jezelf te nemen om te reflecteren op de inzichten die je hebt gekregen en na te genieten van het effect van de ontspanning.

We starten met een gesprek om te achterhalen waar je mee aan de slag wil. Vervolgens ondersteun en help ik je contact te maken met je lijf. Regelmatig maak ik gebruik van mijn handen (o.a Reiki). Deze leg ik op het lichaam om de aandacht op bepaalde plaatsen te vestigen. Je gaat bepaalde dingen voelen die in jezelf spelen. Aansluitend bespreken we jouw en mijn observaties en verklaren we samen wat je lichaam je laat zien. Naast een rustig en ontspannen gevoel ga je naar huis met meer inzicht in jezelf en kom je dichter bij je gevoel. Dit zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen van je lijf weer aan de slag gaat. Waardoor je klachten afnemen.

Als coach ben ik een erkend CAT therapeut. Dat betekent dat je aan bepaalde richtlijnen voldoet, daarop ben ik gescreend. Op dit moment worden de behandelingen niet vergoed door de verzekeraar. Een afspraak is echt een investering in jezelf voor de lange termijn.

Je kan in je gewone kleding komen, wel is het fijn dat deze kleding niet al te strak zit. Dan kan je lichaam goed doorstromen. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan, wel mag je je schoenen uit doen. Sommige mensen vinden het fijn om dan sokken te dragen. Als je dat wil raad ik je aan deze mee te nemen. 

Wanneer je graag aan je klachten wilt werken en op zoek wilt naar de oorzaak ervan ben je hier aan het juiste adres. Nuchterheid, eigen ervaring en werken met energie worden gecombineerd. Over het algemeen ervaren cliënten het niet als zweverig. Mocht je twijfelen dan kun je altijd een berichtje sturen of even bellen.

Reiki staat voor ‘levensenergie’. En gaat over het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Tijdens de behandeling wordt er contact gemaakt met ‘energie’. Het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en ervoor open te staan. Je zult zelf merken wat het positieve effect is. Reiki wordt regelmatig gebruikt in de behandelingen.

Denk bijvoorbeeld aan stress- en spanningsklachten die zich uiten als fysieke pijnen in je lichaam, gevoelens van onrust of vermoeidheid, of een burn-out. Vaak geeft het lichaam een signaal nog voordat je doorhebt dat er wat is. Als je last hebt van vervelende kwalen die steeds maar niet overgaan, kan het de moeite waard zijn eens te gaan onderzoeken wat je lichaam je hiermee wil vertellen.

Je kunt allereerst de huisarts bezoeken, hij of zij kan een diagnose stellen. Vervolgens kun je overwegen om verder op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten. Twijfel je of je bij mij op de juiste plek bent? Plan dan een gratis kennismaking in en dan bekijken we samen of je hier verder geholpen kunt worden.

Het kan fijn zijn om nog even rustig te zitten direct na de behandeling. Maar in principe kan je na de behandeling kan je gewoon op de fiets of met de auto naar huis. 

Voor de behandeling maakt dat niets uit. Het kan zijn dat jij het als minder prettig ervaart dat je net gegeten hebt en aansluitend mag gaan liggen voor de behandeling. In dat geval zou ik iets meer tijd tussen de afspraak en je laatste maaltijd laten zitten.


De afspraken zijn individueel, dan heb je de meeste focus op jezelf. Mocht er een speciale reden zijn dat je hieraan behoefte hebt dan kunnen we dat altijd bespreken.

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.