Over mij

Leuk dat je nieuwsgierig bent! ​

Leuk dat je meer wil lezen over mij:). Mijn roots liggen in Brabant, inmiddels woon ik al een aantal jaar in Utrecht samen met mijn man en ons zoontje en hebben we samen *** sterrenkindjes. In het voorjaar van 2024 verwachten we een dochter, die heeft best even op zich laten wachten.

Woorden die mij omschrijven zijn: aandachtig, eerlijk, gevoelig en positief. 

Hieronder begint mijn levensverhaal, het vertelt mijn persoonlijke levenslessen, mijn ontwikkelingen en hoe en waarom ik vrouwen na een miskraam begeleid als Reiki en systemisch coach. Het is een eerlijk verhaal, dus een beetje uitgebreid;).

Luister je liever? Kies dan een van de podcasts waarin ik geinterviewd ben: 

– Fulphil de podcast (2/2): In gesprek met Erlinde Weller over kinderwens en zwangerschap na pril verlies 

– Fulphil de podcast (1/2): In gesprek met Erlinde Weller over pril zwangerschapsverlies 

– Lotte Gerland de Vries: 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam, waar is de begeleiding? 

Bezinning in Bali

Bezinning in Bali 

Na mijn studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen wilde ik graag aan de slag in de marketing. Consumentengedrag begrijpen vind ik mega interessant. Ik heb toffe projecten mogen doen, een merk mogen bouwen. En toch kon (durfde) ik mezelf niet helemaal te laten zien. Ik probeerde alles vanuit mijn hoofd te doen en parkeerde mijn gevoel. Dat terwijl mijn gevoel super sterk is en me in belangrijke besluiten altijd heeft geholpen. Een aantal jaar later tijdens mijn burn-out besloot ik dat gevoel weer te gaan volgen en zegde mijn corporate baan op. 

In plaats daarvan boekte ik een ticket naar Bali. Het eerste gesprek dat ik na aankomst had met de chauffeur die me ophaalde ging over een miskraam die hij en zijn vrouw onlangs hadden meegemaakt. De openheid die hij had verbaasde me, dit soort dingen had ik nooit eerder gehoord van iemand die ik nog maar net kende. 

Tegelijkertijd vond ik het heel mooi, want blijkbaar hoort dit ook bij het leven. Ik had nog geen flauw benul wat een miskraam inhield, want op dat moment had ik nog geen actieve kinderwens. 

Waardering van het kleine 

In Bali leerde ik voor het eerst kleine dingen in de natuur waarderen. Grassprietjes die ombogen door de ochtenddauw, elke dag verbijsterend mooie zons op- en ondergangen zien. Zo klein kan een geluksmomentje dus zijn. In de bibliotheek stuitte ik er op een boek over een holistische manier van naar je gezondheid te kijken en die te helen. Wauw, dacht ik, ‘wat als ik hiermee iets kan betekenen voor anderen…’

Wauw, dacht ik, ‘wat als ik hiermee iets kan betekenen voor anderen…’

Een nieuwe start 

Terug uit Bali was het tijd om na te denken over wat ik wilde. Bij wijze van re integratie heb ik mezelf een opleiding cadeau gedaan. Waarin de signalen van het lichaam centraal staan en zo op een andere manier naar je klachten te kijken. En het mooie was, ik kon er al meteen mensen mee helpen in het contact maken met hun eigen lijf! 

Toch besloot ik voor een reguliere baan te gaan. Ik vond een hele leuke job als creatief strateeg waarbij ik bedrijven en hun mensen begeleidde met workshops om hun ‘why’ boven tafel te krijgen. De transformatie van mensen in de workshops vond ik fascinerend! Mijn gedachten die ik Bali had ‘wat als ik op deze manier mensen kan helpen…’ parkeerde ik even voor later.

"En toen bleef het stil, veel te lang stil…"

Een miskraam

Drie weken in mijn nieuwe job en ik moest me ziek melden. Verschrikkelijk vond ik dat, want wat zouden ze wel niet denken. Dit keer meldde ik me ziek omdat ik een miskraam had. We hadden zo uitgekeken naar de 12-weken echo! En toen bleef het stil, veel te lang stil…Ik denk voor zowel mijn man als mijzelf de zwartste dag uit ons leven. In één klap viel ons toekomstbeeld in duigen. Dat niet alleen, ik voelde al zo’n sterke connectie.

Het was verdrietig, slopend, we waren boos, teleurgesteld, onzeker over wat er komen ging. Met het spoednummer en een flyer met uitleg over ‘de opties’ die je dan hebt werden we weer naar huis gestuurd. Ik vond het een fijn idee om het lichaam zelf de kans te geven, dus werd het ‘wachten tot het begon’.

Je lijf laat je precies zien waar je mentale uitdagingen zitten

Het loslaten van de zwangerschap ging nou niet bepaald makkelijk en eindigde daardoor in een spoed curettage. Dat niet zo goed kunnen loslaten uitte zich ook in mijn dagelijks leven. Ik kon best m’n tanden ergens in zetten, soms zelfs een beetje trekken aan een dood paard. Door met mezelf aan de slag te gaan, ontdekte ik dat het soms waardevoller is om iets los te laten. Scheelt bakken energie;).

Bij de 2de miskraam was dat precies wat ik deed. Deze keer verliep dat proces echt anders. Fascinerend vond ik dat, dat je persoonlijke ontwikkeling effect heeft op je lijf. 

"Dat niet zo goed kunnen loslaten van de miskraam uitte zich ook in mijn dagelijks leven"

Vertrouwen

Erover praten, ruimte maken voor mijn emoties en genieten van het leven hielpen mij enorm. We wilden graag ouders worden, maar waren vooral bezig met leuke dingen doen. Een paar maanden later opnieuw zwanger, yes! We waren voorzichtig blij, maar vonden het ook heel spannend. Die onbevangenheid van de eerste keer, die hadden we niet meer. 

Ik richtte mijn aandacht op deze zwangerschap en hield vertrouwen. Ook was ik goed in contact met de baby, dat was heel bijzonder en een fijne geruststelling. Deze keer voelde ik dat het goed was. Maar er waren zeker ook spannende momenten, zoals wederom de 12-weken echo. Maar 9 maanden later kwam onze zoon ter wereld. 

Gevoeligheid als kracht

In 2020 ben ik gestart met de opleidingen Reiki I, II en Reiki master en Holistisch Therapeut. Als moeder merkte ik dat je intuïtie, vooral in het begin, het enige is waar je op kunt varen. Vanuit de gevoeligheid die ik als kind al had wilde ik dit graag meer ontwikkelen, om er anderen mee te helpen. 

Ik startte mijn eigen praktijk als Reiki therapeut en systemisch coach. Het zorgen voor Levenslust na een miskraam is waar ik voor sta en in geloof.  Ontspanning, rust, vertrouwen en zelf ontwikkeling en kennis zorgen dat je naast het verlies weer de levenslustige versie van jezelf wordt. 

Nadat ik het zelf nog een keer meemaakte voelde ik aan alles dat ik hier verder mee wilde en dit klopte met mijn gedachte ‘wat als…’, het zaadje dat in Bali was gepland.

 

Reiki_miskraam_coaching

De wens voor gezinsuitbreiding was sterk

Nadat Timo 1,5 jaar was, begon het te kriebelen. Hoe leuk zou het zijn een broertje of zusje. En eigenlijk dacht ik nadat de eerste 2 zwangerschappen snel waren gegaan, dat dit ook niet lang kon duren. Het werd een soort focus punt elke maand. ‘Jeetje, nu nog niet?’. Onbedoeld was ik er echt teveel mee bezig. Na een half jaar leek het gelukt, maar dat was helaas maar voor een week. Daarna bleef resultaat uit. Na 1 jaar besloten we om onderzoeken te laten uitvoeren in het ziekenhuis. Wellicht was er fysiek wat te vinden?

Er kwam niks uit, een opluchting wel en ook weer niet. Want wat is het dan? We werden naar huis gestuurd ‘probeer het nog een half jaar zelf, en kom dan maar terug voor IUI’.

"Probeer het eerst maar even zelf en kom daarna maar weer terug"

Geen ziekenhuis traject

 

Dat half jaar ging voorbij…nog zonder positieve test.

En we besloten niet naar het ziekenhuis te gaan. Wanneer er fysiek geen oorzaak is gevonden, vonden wij het lastig dat je dan wel in een gezond lichaam hormonen en dergelijke gaat stoppen. Daarnaast leerde ik in mijn opleidingen en in mijn werk dat er met name op emotioneel en mentaal vlak en in je familie systeem blokkades kunnen zitten die een zwangerschap in de weg staan. Je lijf reageert precies op wat je diep van binnen ervaart. Vaak is dat nog onbewust. Het leek me een fijnere en duurzamere manier, want zo zou ik datgene dat mij in de weg stond, niet overdragen op een volgend kindje. 

Wat een zwangerschap bij mij tegenhield was een onbewuste angst…

Met opstellingen ging ik mezelf verdiepen in mijn familiesysteem. Op welke punten leefde ik wellicht niet mijn eigen leven, maar zat er een rem op?

Het grootste inzicht was dat ik zelf (onbewust natuurlijk), een nieuwe zwangerschap tegenhield. Ergens in mij was een programma gestart door mijn eerdere verlies ervaringen. ‘De angst om opnieuw een kindje te verliezen’, zorgde ervoor dat ik niet opnieuw zwanger werd. Mijn lijf deed dus precies wat het opgedragen kreeg vanuit mijn onbewuste. Eigenlijk een bescherming van mijn lijf, zodat die angst geen waarheid kon worden.

Toen ik die angst doorzag, begreep ik het allemaal. Het werd zo helder. Door die angst naar het bewuste te halen, kon ik eindelijk toelaten dat die angst er was. Zo hoefde ik de angst niet meer te onderdrukken, wat ik onbewust gedaan had. 

Kort daarop werd ik opnieuw blijvend zwanger. We verwachten in het voorjaar van 2024 een dochter.

"Mijn lijf deed dus precies wat het opgedragen kreeg vanuit mijn onbewuste, niet zwanger worden"

Kiezen voor jezelf geeft je Levenslust

Door de investering in persoonlijke ontwikkeling veranderde er veel in mijn leven. Prive maakte ik keuzes in waar ik mijn energie aan wilde besteden (en waaraan niet). Ook in mijn bedrijf maakte ik stappen, ondanks dat het spannend was. Ik ontwikkelde een online programma De Levenslustformule, startte met het organiseren van (familie)opstellingen en in mijn 1-1 sessies krijg ik steeds meer informatie door. Zodat we nog sneller tot de kern komen wat een volgende zwangerschap eventueel in de weg kan zitten.  

Waarom zou je je leven on hold zetten?

Die Levenslust weer ervaren is precies wat ik zie gebeuren bij de dames met wie ik werk.

Ze voelen zich weer krachtig en energiek, kunnen meer vertrouwen op hun lijf en de signalen en maken keuzes voor zichzelf wat ze krachtig maakt. Zo gaan ze eerst zelf weer leven, zodat ze klaar zijn om het leven door te geven.

‘Ik stapte na de sessie bij jou naar buiten en voelde IK wil weer gaan leven. Mijn leven had al een tijdje op pauze gestaan, ik liet veel voor m’n kinderwens’.

Ook ik zelf ging mijn verlangens achterna, waardoor de kinderwens er natuurlijk niet minder om werd, maar wel minder belangrijk en groots in mijn leven.

Wanneer je door het verleggen van die focus het allemaal wat losser kunt laten, ontstaat er ruimte voor een nieuwe zwangerschap.

Dat is wat ik ook zag ontstaan bij klanten.

Dat blijft elke keer zo bijzonder, om samen met een klant aan dit kwetsbare thema te mogen werken. 

En een berichtje te ontvangen zoals: “Yes we hebben een goede uitslag gekregen! 🤩🥰🥰 Hartje klopt” maakt me extra dankbaar dat ik dit werk doe. 

"Ik zie klanten opbloeien, ze gaan eerst zelf weer leven, zodat ze klaar zijn om het leven door te geven"

Een kinderwens en miskraam blijft een taboe

Het valt me op dat miskramen en ook een kinderwens in de taboe sfeer blijven. Dat maakt dat eenzaamheid ook vaak speelt.

Daarnaast heb ik nu 2x mogen ervaren hoe de begeleiding is in een zwangerschap en richting bevalling. Welke in schril contrast staat als je kijkt naar de reis naar een gezin. Waarin emotionele- en mentale support vaak zo nodig zijn.

Daarom begeleid ik vrouwen na een miskraam en in de reis naar een kinderwens. Zodat zij weer de levenslustige versie van zichzelf worden, vertrouwen terugkrijgen en klaar zijn voor een volgende zwangerschap. Dat is wat ik bijdraag aan deze wereld, mijn why.

Herkenbaar?

Je hebt helemaal tot hier gelezen, ik vermoed dat je herkenbaarheid vindt in mijn verhaal.

Als je ook een miskraam hebt meegemaakt en je voelt de behoefte om iets aan je verwerking te doen heb ik een fijne opdracht voor je. Vraag hieronder de ‘VERWERKINGSOPDRACHT’ aan.

Zodat je op weg wordt geholpen in jouw verwerkingsproces met de video begeleiding.  

“Verwerken kun je alleen maar als je het ook echt voelt fysiek”

Documentaire: Moeders zijn ook dochters

Een paar feiten over mij:

– Erlinde betekent: de dappere strijdster met het lindenhouten schild 🛡. Als ik in iets geloof dan ga ik ervoor! Mijn burnout en miskramen hebben een proces van zelf ontwikkeling in gang gezet. En mij veel nieuwe inzichten gegeven.  

– Je lijf communiceert met je dmv emoties en je intuitie. In deze maatschappij leren we dat vaak af, waardoor we die signalen overslaan. Er weer naar gaan luisteren maakt echt een wereld van verschil. 

– Mijn werkende leven begon in een marketingbaan bij een grote corporate. Totdat mijn energie letterlijk op was. Ik voelde dat ik er niet meer paste dus besloot er weg te gaan. Dat voelde spannend, want had nog niets nieuws. Maar het bleek een hele goede keuze ✅

– Het leven en mezelf niet te serieus nemen: er mag gelachen worden🤣

– Kleine dingen maken me gelukkig zoals: cappuccino in de zon, een spontane borrel, de stralende lach van Timo, een knuffel van mijn vent en een goed gesprek⁠😊

– Reiki coach✨⁠ : ik vond het best een ding om ervoor uit te komen dat ik werk met Reiki energie (‘wat nu als ze me zweverig vinden’), maar het resultaat dat je ermee boekt blijft me keer op keer fascineren, dus die overtuiging heb ik geparkeerd 🅿️

 

-Mijn eerste keer dat ik een opstelling ervaarde vond ik dat zo magisch! Het is een echte ervaring, waarbij je precies voelt wat er klopt. Met als resultaat dat er in je dag dagelijks leven een hoop kan veranderen. Nu organiseer ik ze zelf.

– Als mensen vragen ‘hoeveel kinderen heb je’, dan is het eerlijke antwoord 5. Ik tel de 3 kindjes die niet hier zijn ook mee. 

– Ik vind het fantastisch dat ik als coach jou mag begeleiden na je verlies en richting een nieuwe zwangerschap zodat je weer levenslust gaat ervaren en een betere versie van jezelf bent. 

– Ik weet hoe het is wanneer je geduld op de proef wordt gesteld. Na 2 jaar is onze wens voor een broertje of zusje in vervulling gegaan. Zonder medisch ingrijpen, maar met persoonlijke ontwikkeling, heb ik zelf mn grootste angst overwonnen. Vlak daarna werd ik zwanger. Dat gun ik jou ook.

 

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.