Over mij

Leuk dat je nieuwsgierig bent! ​

Leuk dat je meer wil lezen over mij:). Mijn roots liggen in Brabant, inmiddels woon ik al een aantal jaar in Utrecht samen met mijn man en ons zoontje en *** sterrenkindjes.

Woorden die mij omschrijven zijn: aandachtig, eerlijk, gevoelig en positief. 

Hieronder begint mijn levensverhaal, het vertelt mijn persoonlijke levenslessen, mijn ontwikkelingen en hoe en waarom ik vrouwen na een miskraam begeleid als Reiki en systemisch coach. Het is een eerlijk verhaal, dus een beetje uitgebreid;).

Bezinning in Bali

Bezinning in Bali 

Na mijn studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen wilde ik graag aan de slag in de marketing. Consumentengedrag begrijpen vind ik mega interessant. Ik heb toffe projecten mogen doen, een merk mogen bouwen. En toch kon (durfde) ik mezelf niet helemaal te laten zien. Ik probeerde alles vanuit mijn hoofd te doen en parkeerde mijn gevoel. Dat terwijl mijn gevoel super sterk is en me in belangrijke prive besluiten altijd heeft geholpen. Een aantal jaar later tijdens mijn burn-out besloot ik dat gevoel weer te gaan volgen en zegde mijn corporate baan op. In plaats daarvan boekte ik een ticket naar Bali. Het eerste gesprek dat ik na aankomst had met de chauffeur die me ophaalde ging over een miskraam die hij en zijn vrouw onlangs hadden meegemaakt. De openheid die hij had verbaasde me, dit soort dingen had ik nooit eerder gehoord van iemand die ik nog maar net kende. 

Tegelijkertijd vond ik het heel mooi, want blijkbaar hoort dit ook bij het leven. Ik had nog geen flauw benul, want op dat moment had ik nog geen actieve kinderwens. 

Waardering van het kleine 

In Bali leerde ik voor het eerst kleine dingen in de natuur waarderen. Grassprietjes die ombogen door de ochtenddauw, elke dag verbijsterend mooie zons op- en ondergangen zien. Zo klein kan een geluksmomentje dus zijn. In de bibliotheek stuitte ik er op een boek over een holistische manier van naar je gezondheid te kijken en die te helen. Wauw, dacht ik, ‘wat als ik hiermee iets kan betekenen voor anderen…’

Wauw, dacht ik, ‘wat als ik hiermee iets kan betekenen voor anderen…’

Een nieuwe start 

Terug uit Bali was het tijd om na te denken over wat ik wilde. Bij wijze van re integratie heb ik mezelf een opleiding cadeau gedaan. Waarin de signalen van het lichaam centraal staan en zo op een andere manier naar je klachten te kijken. En het mooie was, ik kon er al meteen mensen mee helpen in het contact maken met hun eigen lijf! 

Toch besloot ik voor een reguliere baan te gaan. Ik vond een hele leuke job als creatief strateeg waarbij ik bedrijven en hun mensen begeleidde met workshops om hun ‘why’ boven tafel te krijgen. De transformatie van mensen in de workshops vond ik fascinerend! Mijn gedachten die ik Bali had ‘wat als ik op deze manier mensen kan helpen…’ parkeerde ik even voor later.

"En toen bleef het stil, veel te lang stil…"

Een miskraam

Drie weken in mijn nieuwe job en ik moest me ziek melden. Verschrikkelijk vond ik dat, want wat zouden ze wel niet denken. Dit keer meldde ik me ziek omdat ik een miskraam had. We hadden zo uitgekeken naar de 12-weken echo! En toen bleef het stil, veel te lang stil…Ik denk voor zowel mijn man als mijzelf de zwartste dag uit ons leven. In één klap viel ons toekomstbeeld in duigen. Dat niet alleen, ik voelde al zo’n sterke connectie.

Het was verdrietig, slopend, we waren boos, teleurgesteld, onzeker over wat er komen ging. Met het spoednummer en een flyer met uitleg over ‘de opties’ die je dan hebt werden we weer naar huis gestuurd. Ik vond het een fijn idee om het lichaam zelf de kans te geven, dus werd het ‘wachten tot het begon’.

Fysiek door een hel 

Na 1,5 week kreeg ik zulke krampen, dat waren weeen weet ik nu na mijn voldragen zwangerschap. Alleen er gebeurde behalve die pijn niet zoveel. De volgende nacht hetzelfde verhaal met weinig resultaat. De pijn in combinatie met weinig slaap en de emotionele impact van de miskraam hakte erin. De volgende nacht bleef ik ter observatie en pijnbestrijding in het ziekenhuis, want na het zien van de echo zei de gynaecoloog ‘dit kan nog weken duren’. Niet heel bemoedigend, wel de waarheid. De dag erna ging ik onder narcose en is ‘ons kindje’ weggehaald met een curretage. Pas daarna had ik ruimte om over het verdriet na te denken en er letterlijk en figuurlijk een plek voor te maken. 

"Pas daarna had ik ruimte om het verdriet te voelen en er iets mee te doen"

Vertrouwen

Erover praten, ruimte maken voor mijn emoties en genieten van het leven hielpen mij enorm. Een paar maanden later opnieuw zwanger, yes! We waren voorzichtig blij, maar vonden het ook heel spannend. Die onbevangenheid van de eerste keer, die hadden we niet meer. 

Ik richtte mijn aandacht op deze zwangerschap en hield vertrouwen. Deze keer voelde ik dat het zou blijven zitten. En dat bleek, 9 maanden later kwam hij ter wereld. 

Gevoeligheid als kracht

In 2020 ben ik gestart met de opleidingen Reiki I, II en Reiki master en Holistisch Therapeut. Als moeder merkte ik dat je intuïtie, vooral in het begin, het enige is waar je op kunt varen. Vanuit de gevoeligheid die ik als kind al had wilde ik dit graag meer ontwikkelen, om er anderen mee te helpen. Ik startte mijn eigen praktijk als Reiki en systemisch coach. Het zorgen voor Levenslust na een miskraam is waar ik voor sta en in geloof.  Ontspanning, rust, vertrouwen en zelf ontwikkeling en kennis zorgen dat je naast het verlies weer de levenslustige versie van jezelf wordt. Nadat ik het zelf nog een keer meemaakte voelde ik aan alles dat ik hier verder mee wilde en dit klopte met mijn gedachte ‘wat als…’, het zaadje dat in Bali was gepland.

Reiki_miskraam_coaching

Erover praten 

Er wordt maar weinig gesproken over miskramen. ‘Gelukkig’ had ik een goed vriendinnetje die het vlak voor mij ook had meegemaakt. Verder is het toch wel een situatie waarin ik me alleen voelde, al waren er zeker lieve mensen om ons heen die ons steunden. En dat terwijl het vaker voorkomt dan je denkt. Zelf merk ik dat het makkelijker praat met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, het is iets dat lastig is om je een voorstelling van te maken als je het niet hebt meegemaakt. 

"Er wordt maar weinig gesproken over miskramen. ‘Gelukkig’ had ik een goed vriendinnetje die het ook had meegemaakt."​

Wat mij verbaasd

Na het meemaken van 2 miskramen en een voldragen zwangerschap verbaasde mij het verschil in begeleiding op het emotionele- en mentale vlak. Bij een voldragen zwangerschap krijg je begeleiding bij een miskraam gebeurt dat nauwelijks. En dat terwijl je plots met lege handen staat. Doorgaan is een veel gekozen manier. Vaak ontstaan er daarna klachten zoals: weinig energie, onzekerheid over je eigen lijf en of het ooit nog wel goed komt. Daarom begeleid ik vrouwen na een miskraam om je levenslust weer terug te krijgen en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Dit is wat ik bijdraag aan deze wereld, mijn why. 

Herkenbaar?

Je hebt helemaal tot het einde gelezen. Dan heeft mijn verhaal vermoed ik je interesse gewekt. 

Als jij dit ook hebt meegemaakt weet dan dat je niet de enige bent. Mocht je dit heel recent hebben meegemaakt, vraag dan mijn ontspanningsoefening aan. Zodat je een eerste stap naar ontspanning en vertrouwen kunt zetten. 

“Verwerken kun je alleen maar als je het ook echt voelt fysiek”

Documentaire: Moeders zijn ook dochters

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen na het verlies van een prille zwangerschap? Plan een gratis perspectief gesprek. 

Een paar feiten over mij:

– Erlinde betekent: de dappere strijdster met het lindenhouten schild 🛡. Als ik in iets geloof dan ga ik ervoor! Mijn burnout en miskramen hebben een proces van zelf ontwikkeling in gang gezet. En mij veel nieuwe inzichten gegeven.  

– Je lijf communiceert met je dmv emoties en je intuitie. In deze maatschappij leren we dat vaak af, waardoor we die signalen overslaan. Er weer naar gaan luisteren maakt echt een wereld van verschil. 

– Mijn werkende leven begon in een marketingbaan bij een grote corporate. Totdat mijn energie letterlijk op was. Ik voelde dat ik er niet meer paste dus besloot er weg te gaan. Dat voelde spannend, want had nog niets nieuws. Maar het bleek een hele goede keuze ✅

– Het leven en mezelf niet te serieus nemen: er mag gelachen worden🤣

– Kleine dingen maken me gelukkig zoals: cappuccino in de zon, een spontane borrel, de stralende lach van Timo als ik hem uit bed haal, een goed gesprek⁠😊

– Reiki coach✨⁠ : ik vond het best een ding om ervoor uit te komen dat ik werk met Reiki energie (‘wat nu als ze me zweverig vinden’), maar het resultaat dat je ermee boekt blijft me keer op keer fascineren, dus die overtuiging heb ik geparkeerd 🅿️

– Verder ben ik mama van een zoontje en getrouwd met Matthijs. Samen hebben we al veel meegemaakt en zijn ook als stel en gezin voortdurend in ontwikkeling. Daardoor nooit saai😉⁠

– Als mensen vragen ‘hoeveel kinderen heb je’, dan is het eerlijke antwoord 4. Zo voelt dat, na de miskramen die ik meemaakte. 

– Ik vind het fantastisch dat ik als coach jou mag begeleiden na je verlies zodat je weer levenslust gaat ervaren en een betere versie van jezelf bent. 

– Ik weet hoe het is wanneer je geduld op de proef wordt gesteld. Na 2 jaar is onze wens voor een broertje of zusje in vervulling gegaan. Zonder medisch ingrijpen, maar met persoonlijke ontwikkeling, heb ik zelf mn grootste angst overwonnen. Vlak daarna werd ik zwanger. 

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.