lichaamsgerichte coaching utrecht
Wat is lichaamsgerichte coaching?

Wist je dat je lichaam je signalen geeft van wat wel en niet goed is voor jezelf? In de huidige maatschappij hebben we veel aandacht voor onze cognities, die zijn sterk ontwikkeld. Dat brengt ons dan ook ver. Regelmatig overstemt ons denken de signalen van het lichaam.

Lichaamstaal verstaan met coaching

Voelen wordt ook wel de taal onze lichaamstaal genoemd. Je herkent vast wel dat je je direct op je gemak voelt bij iemand of er juist ver vandaan wil. Gevoel gaat vaak voor je ratio uit. Daarom werkt het krachtig als onderdeel van een coachingsessie. Het laat je voelen wat er echt in je speelt. 

Het is heel fijn om de lichaamstaal op te gaan merken. Met lichaamsgerichte coaching word je je bewuster van je lijf.

Hoe werkt lichaamswerk tijdens een coaching?

Een andere naam voor lichaamsgericht is lichaamswerk in coaching. Dat betekent dat je naast dat je vertelt over je situatie, ook gaat voelen. Er zijn verschillende manieren om lichaamsgericht te werken.

In mijn coachpraktijk mag je plaatsnemen op de massagetafel. Heerlijk ontspannen gaan liggen zodat je makkelijker contact kunt maken met je lichaam. Te denken valt aan een begeleide meditatie, focus op je ademhaling of zachte aanraking om de focus te verleggen. 

In de basis maak ik gebruik van mijn handen middels Reiki. Deze leg ik op het lichaam om de aandacht op bepaalde plaatsen te vestigen.  Tijdens een behandeling word je je bewuster van de signalen die je krijgt.  

Lichaamsgerichte coaching Utrecht

Waarbij kan lichaamsgerichte coaching helpen?

Wanneer je last hebt van gevoelens als onrust of spanning, maar niet zo goed weet waar het vandaan komt; als je regelmatig slecht slaapt of steeds terugkerende fysieke klachten hebt. 

Dan wil je lijf je wat vertellen. Het verkennen van de achterliggende oorzaak gaat wat makkelijker door die signalen te verkennen met je gevoel dan er enkel over te praten. 

Pssst….Weet jij wat jouw lijf je wil vertellen?

Resultaat van lichaamswerk

Door het lichaamswerk tijdens een coaching ervaar je meer ontspanning. Je komt meer in contact met je gevoel en wat je lijf je wil vertellen. Door de inzichten samen te bespreken, word je je bewust van de patronen waar je tegenaan loopt. Zo zal je merken dat je stap voor stap de weg naar herstel inzet.

Meer lezen over de ervaring van anderen met lichaamsgerichte coaching? Klik dan hier.  

Datum
Erlinde Weller

Reiki miskraam coach 

Als opgeleid Holistisch therapeut en als ervaringsdeskundige ben ik er voor jou. De Reiki energie laat je contact maken met je lichaam, je emoties. Vandaaruit ga je ontspannen, (weer) voelen en komt energie weer in beweging. In een veilige omgeving gaan we onderzoeken wat de diepere betekenis kan zijn voor jou van dit prille zwangerschapsverlies. Zodat jij met vertrouwen weer verder kunt. 

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.