Masterclass: de 5 stappen om je miskraam te verwerken

Dacht jij ook dat het vanzelf beter gaat?

Misschien had je gedacht net als ik dat een miskraam niet zo’n impact zou hebben op je. En dat wanneer je je fysiek beter voelt, het wel voorbij is. Maar dat valt tegen. 

Wanneer je dat herkent, is de Masterclass: ‘5 stappen om je miskraam te verwerken’ wat voor jou. 

Misschien had je gedacht net als ik dat een miskraam niet zo’n impact zou hebben op je. En dat wanneer je je fysiek beter voelt, het wel voorbij is. Maar dat valt tegen. 

Wanneer je dat herkent, is de Masterclass: ‘Hoe kan ik me weer goed voelen na een miskraam’ wat voor jou. 

Meld je hieronder aan op de wachtlijst voor de volgende masterclass. 

Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar 

In deze masterclass: 

  • Ken je de 5 stappen die jou helpen je miskraam te verwerken
  • Leer je dat wat jij voelt heel normaal is
  • Voel je je gezien en gehoord, je bent niet alleen
Zorg dat je er live bij bent! Er zijn 15 plekken. De masterclass wordt niet opgenomen vanwege het open karakter ervan.  

In deze masterclass: 

  • Ken je de 5 stappen die jou helpen je miskraam te verwerken
  • Leer je dat wat jij voelt heel normaal is
  • Voel je je gezien en gehoord, je bent niet alleen

Hier enkele reacties van de vorige keer: 

‘Dat het er even mag zijn en ik me niet aanstel :)’ – deelneemster Francien 

”Ik voel me eenzaam en heb tegelijkertijd het gevoel door te moeten. Nu weet ik beter hoe ik ermee om kan gaan – deelneemster Sanne 

‘Vond het heel fijn dat er zo’n open setting was, bewondering hoe je dat creeert online’ – deelneemster Karin

Steeds meer onderzoek naar de impact

Dat miskramen naast een fysieke-  een langdurigere mentale en emotionele impact hebben laat ook recent onderzoek zien (The Lancet, 2021). Zo is er een verhoogde kans op angst, depressie en PTSS. Zo’n 20% van de vrouwen ervaart PTSS klachten na een miskraam. 

Wanneer je emotionele en mentale stress ervaart heeft dat een negatieve impact op je vruchtbaarheid (Taylor, 2016). 

Het is dus belangrijk om te zorgen dat jij je weer goed gaat voelen. Misschien nog wel meer wanneer je kinderwens onverminderd is.

Levenslustig na miskraam

Over Erlinde  

Bij het verliezen van de 3 kindjes in prille zwangerschappen, viel het me op dat het me mentaal en emotioneel meer raakte dan ik had gedacht. Dat bleef terugkomen op allerlei momenten. Er was na mijn miskramen voornamelijk begeleiding op fysiek vlak. Super fijn, want dat is ook een proces. Maar de impact die het mentaal en emotioneel op me had was vele malen groter. Tussen de verliezen door zat een ‘normale’ zwangerschap. Door het grote verschil in begeleiding voelde ik aan alles, hier wil ik mijn positieve bijdrage leveren. Het is mijn missie om vrouwen de mentale- en emotionele begeleiding te geven na een pril verlies (miskraam). 

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.