Tips na een miskraam
Tips na een miskraam

Zeven tips na een miskraam

Die je helpen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan

Als je net ontdekt dat je zwangerschap gestopt is, dan kan dat heel verdrietig zijn. Hierbij een aantal tips na een miskraam. Deze helpen je om er zo goed als mogelijk mee om te gaan en je voor te bereiden. De tips zijn gebaseerd op verhalen uit mijn praktijk, gesprekken met verloskundigen en mijn eigen miskraam ervaringen.  

1. Zorg goed voor jezelf.

Doe dingen waar jij je goed bij voelt. Fysiek kan gezond eten je daarbij ondersteunen. Voldoende groenten, fruit en ijzerrijke voeding zoals: abrikozen en bieten. Idealiter laat je alcohol nog even staan. 

2. Zoek ontspanning

Ontspanning werkt voor je lichaam om zich voor te bereiden op het loslaten van je zwangerschap. Om je daarbij te ondersteunen heb ik een fijne ontspanningsoefening gemaakt, die vraag je hier aan.

3. Ziekmelden

Meld je ziek op je werk, zodat je de tijd hebt voor jezelf. We zijn geneigd snel weer door te gaan, maar je mag hier echt de tijd voor nemen. Wat zijn die paar dagen ziek zijn op een jaar? 

4. Praat erover

HDeel je ervaring met mensen die je vertrouwt. Delen = helen en dat helpt bij de verwerking.

5. Ademhalingstechnieken tegen kramp

Oefen met ademhalingstechnieken die je ontspanning brengen, voor het geval je hevige pijn en krampen krijgt. Meestal geldt: hoe verder je zwangerschap is gevorderd hoe heviger de krampen. Meer tips over omgang met pijn lees je hier.

6. Vruchtje opvangen?

Bedenk of je het vruchtje na het loslaten wil zien of wil opvangen. Dit geeft je de keuze hoe je daarmee om wil gaan. Er zijn verschillende methodes voor om dat te doen. Lees er hier meer over.

7. Geef het een fysieke plek 

Creëer een fysieke plek die symbool staat voor de zwangerschap: bijvoorbeeld een mooie plant in je huis of de tuin of een altaartje met kaarsjes en een echo foto. 

Wil je meer tips over het verwerken van je miskraam? Kijk dan hier. 

Merk je dat je moeite hebt met loslaten? Dan is mijn coaching wellicht wat voor jou. 

Lees hier meer over mijn aanbod en wat ik voor jou kan betekenen.

Datum
Erlinde Weller

Reiki miskraam coach 

Als opgeleid Holistisch therapeut en als ervaringsdeskundige ben ik er voor jou. De Reiki energie laat je contact maken met je lichaam, je emoties. Vandaaruit ga je ontspannen, (weer) voelen en komt energie weer in beweging. In een veilige omgeving gaan we onderzoeken wat de diepere betekenis kan zijn voor jou van dit prille zwangerschapsverlies. Zodat jij met vertrouwen weer verder kunt. 

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies.